Suomessa valmistetut korut
Henkilö­kohtainen palvelu

Korusuunnittelijat

Tutustu kotimaisiin korusuunnittelijoihimme ja Suomessa valmistettuihin korumerkkeihin

Jules & Beryl on tehty koruista, jotka syntyvät Suomessa näiden osaajien taitavissa käsissä aidoista materiaaleista ja saavat muotonsa rohkeudesta ja uskalluksesta. Olemme huolellisesti valinneet tiimimme korumuotoilijoita ja kultaseppiä, joiden laadukkaan työn takana voimme seisoa. Taitajamme tekevät puhuttelevia koruja, joissa tiivistyy kotimainen koruosaaminen ja korujen uniikkius. Suunnittelijoiden tuotteet muodostavat kotimaisten korujen monipuolisimman ja tyylikkäimmän persoonallisten ja uniikkien design-korujen valikoiman, jollaista et löydä muualta.

Haluamme tuoda esiin lahjakkaita alan osaajia esiin kasvoina ja henkilöinä korujen takaa luoden yhteyttä korujen käyttäjien ja niiden tekijöiden välillä. Lue lisää henkilöistä upeimpien suomalaisten design-korujen takana ja siitä, kuinka he välittävät iloa ja kauneutta sekä merkityksellisiä hetkiä sinulle koruillaan.

Gina Bulgamin-Salo tekee koruja rakkaudesta muotoihin ja yksinkertaisiin ajattomaan kauneuteen. Korut ovat soljuvia ja yksinkertaisuudessaan mielenkiintoisia. Vaikka korut pitävät sisällään voimaa ja sanomaa, niissä on herkkää heleyttä ja harmoniaa. Ginan koruissa indonesialainen ornamentiikka ja skandinaavinen yksinkertaisuus kohtaavat puhuttelevalla tavalla. Yksinkertaisen ja selkeän saaminen vaikuttavaksi ja voimakkaaksi on Ginan taito. Hän tekee mielellään isoja ja näyttäviä koruja ja yhdistää näiden muotokielen sirommiksi arkikoruiksi. Hopean lisäksi Gina kokeilee mielellään uusien materiaalien mahdollisuuksia. Gina valmistui korumuotoilijaksi Lahden Muotoiluinstituutista vuonna 2007 ja hän pitää omaa pajastudiotaan Helsingin Töölössä.
Hanna Korhoselle korut ovat runoutta, johon mahtuu suuria tarinoita ja muistoja. Hän yhdistää koruissaan vastakohtaisuuksia ja haluaa luoda mahtavuutta kevyessä muodossa. Tyylillisesti hänen koruistaan löytyy jugend-viitteitä sekä geometrisillä muodoilla leikittelyä. Uniikkikorujen ja vanhojen korujen muodistamisen lisäksi, hän toteuttaa myös omia mallistojaan. Vuonna 2003 korumuotoilijaksi valmistuneen Hannan uran varrelle mahtuu lukuisia kilpailuosallistumisia ja -sijoituksia, kuten Cultured Pearl Association of American Pearl Design -kilpailun Orient-kategorian voitto, Vuoden koru 2021 -kilpailun kolmas sija sekä ”Aqua, Ambra, Aquila” -meripihkakorukilpailun finaalisijoitus. Hannan ateljeepaja Hanna K Design & Jewellery sijaitsee Kuopiossa.
Kymmenen vuoden korusuunnittelijan uran aikana Jenni Rutosta on aina kiehtonut ihmisen sisäisen maailman yhdistäminen koruihin. Tyylillisesti hän on siirtynyt romanttisemmista, herkemmistä aiheista muinaissuomalaiseen mytologiaan pohjautuviin, mutta korujen syvällinen ihmisen kasvuun kiinnittyvä tarinallisuus on säilynyt. Jenni Rutonen Design on menestynyt laajasti. Vuoden koru-kilpailun finaalissa koruja on jo kolmatta kertaa. Jennin koruja on nähty Linnan juhlissa kuutena vuotena, New Yorkin muotiviikoilla 2013 Ivana Helsingin muotinäytöksessä sekä kansainvälisessä The TRIPLE PARADE -korunäyttelyssä.
Laura Bruun Designin koruissa luonnon jylhyys ja kauneus modernisoituvat näyttäviksi ja graafisiksi linjoiksi sekä rohkeaksi muotokieleksi. Koruista löytyy myös omaleimaisuutta sekä löytämisen riemu ja ihmettelyn ihanuus. Koulutukseltaan Laura Bruun on diplomigemmologi (D.G. Fin) sekä korumuotoilija. Suunnittelijana Laura on utelias, kupliva ja kokeileva. Lauralle luontoystävällisyys ja luonnon koskemattomuuden ylläpitäminen ovat tärkeitä arvoja, jotka näkyvät hänen töissään muun muassa materiaalivalinnoissa. Lauran fotoetsaustekniikkaa hyödyntävä korusarja Spring Ice sijoittui toiseksi Vuoden koru 2019 -kilpailussa.
Mari Ruohomäen Bu.ké-korumerkki on puutarhaharrastajan rakkaudenosoitus luontoa ja koruja kohtaan tuoden aidonnäköisin kukkasin tuulahduksen kesän autuutta ja iloa. Bu.kén koruissa on ripaus englantilaisten puutarhojen romanttisuutta ja Shakespearen Kesäyön unelman tarumaailmaa. Koruissa kukkii luonnon kauneus ja ne ikuistavat puutarhan kauneuden ikikukiksi. Valmistustekniikan avulla korut toistavat yksityiskohtaisesti aitojen kasvien piirteitä. Malliston korut ovat monipuolisesti yhdisteltäviä keskenään ja käytettävissä niin yksinään kuin yhdessä. Mari Ruohomäen Hydrangea-korusarja on palkittu Vuoden koruna 2019.
Mari Syrénin koruissa on leikkimielisyyttä ja myös huumoria, joka herättelee näkemään korut vakavamielisen sijaan hyväntuulisesti naurahtaen. Korujen mielenkiintoinen muotoilu on rohkeaa ja Mari on tunnettu erityisesti näyttävistä sormuksistaan. Muotoilussaan hän kiinnittää huomioita käytön mukavuuteen ja ergonomiaan sekä kestävyyteen. Näin näyttävät ja isokokoisetkin korut ovat miellyttäviä käyttää. Koruntekijänä Mari toteuttaa käyttökoruja, mutta tärkeä osa hänen työtään on myös korutaiteeseen keskittyminen. Marin töitä on nähty lukuisissa näyttelyisessä sekä monien kilpailujen palkittujen joukossa. Mari valmistui korumuotoilijaksi 1998 ja pitää omaa korustudiotaan Porin Yrjönkadun kävelykadulla.
Meira Raudan rajoja rikkovia koruja voi kuvailla moderniksi art decoksi. Orgaanisilla linjoilla ja geometrisilla muodoilla Meira haastaa käsityksiämme siitä, millaisia korujen tulisi olla tai miten niitä käytetään. Muotoilijalle ominaiset statement sormukset eivät noudata perinteisten sormusten totuttua pyöreyttä, vaan hakevat rohkeasti muotonsa mistä tahansa geometriasta, joka sormessa pysyy. Viimeisimmän Under the Canopies – näyttelyn (Helsingin Talvipuutahassa) lisäksi Meiran töitä on ollut esillä muun muassa 2011 Japanin National Art Centerissä järjestetyssä Accessories Contest -näyttelyssä kuin myös Eligiuksen perilliset -näyttelyssä Lahdessa (2018) ja kyseisen näyttelyn jatkonäyttelyssä Suomen Kello- ja korumuseossa (2019-2020).
TUOHI Jewelry korujen muotojen leikki on kuin tutkielma siitä, kuinka pitkälle pelkistetyn ja riisutun voi viedä vetovoimaisuuden ja vangitsevuuden säilyessä. TUOHI korun suunnittelija Reetta Tuohi ei aja takaa trendikkyyttä tai ohimeneviä muotivirtauksia vaan on rohkeasti ajattoman elegantti. Koruissa on hienostuneisuutta, mutta toisaalta rentoutta ja itsevarmuutta. Tampereella toimivalle Reetalle vastuullisuus niin materiaaleissa, kuin sosiaalisessa toimijuudessa, ovat toiminnan kivijalka.
Saara Kinnusen Hopia Silver korut puhuvat hopea korujen puolesta. Yksityiskohdista inspiraatiota hakeva Saara valmistaa linjakkaita koruja selkeällä muotokielellä, mutta aina jollain jujulla tai hauskalla twistillä. Rakkaus hopeaa kohtaan näkyy myös omissa koruvalinnoissa, joissa hopea pääsee loistamaan päämateriaalina.
Sanna-Maaria Aholan Koruttamon pajalla rohkeus, vahvuus ja herkkyys muovautuvat valon ja varjon leikissä näyttäviksi koruiksi. Koruttamon koruissa terävät ja jykevät muodot sulautuvat herkkiin kaareviin muotoihin synnyttäen huomiotaherättävän lopputuloksen, jossa yksityiskohdat pääsevät loistamaan. Koruttamon Friija sarja on inspiroitunut raikkaiden kevätpurojen sulamisveden hypnotisoivasta liikkeestä sekä veden liikkeen muodostamista kuvioista puron pohjalla näkyvien pikkukivien päälle. Kaikki Friijaan kuuluvat korut ovat helposti yhdistettävissä keskenään korusarja läpi kulkevan muotoilunsa ja pintakuviointinsa ansiosta.
Silja Kiviojan koruissa huokuu luonto ja luonnon välittämät tunnelmat. Hän haluaa korostaa koruissaan ihmisten ja luonnon yhteneviä piirteitä ja tuoden koruihinsa vahvuutta, voimaa ja rauhaa. Luontoelementeistä Siljan koruissa on nähtävissä pikemmin pilkahduksia kuin liian alleviivaavia teemoja.
Sirokorun hopeakoruilla on pitkä perinne suomalaisen korumuotoilun ytimessä. Jo neljännessä polvessa koruja valmistava Sirokoru tunnetaan ajattomista vintage koruista. Jo vuonna 1967 pohjoismaisesta modernismista tunnettu korutaiteilija Matti Hyvärinen voitti Diamonds International Awards -palkinnon, ja hänen maineikasta tarinaa ovat jatkaneet hänen tyttärensä Tiina Lúnden ja poikansa Tomi Hyvärinen. Sirokorun vintage-mallistot tehdään edelleen täysin samoilla, alkuperäisillä valumalleilla. Sirokorun koruissa näkyy suomalainen luonto raikkaan modernilla tavalla, missä luonnonmateriaalin ominaispiirteet siirtyvät metalliin.
Tiina Elovainion Galleria Koru tuottaa vastuullisesti ja eettisesti Helsingin pajalla tehtyjä koruja. Kunniaa Tiina keräsi jo heti ammatin alkutaipaleella, 1995 kultasepän ammattiin valmistuessa Kultaisten käyttökorujen suunnittelukilpailussa. Sittemmin omia korumallistoja on valmistunut mm. virkatusta hopea langasta valmistettu Pitsi, sekä apilamaisen muodon omaava Pyörre.